فسیل‌های مراغه منبع مطالعاتی سومین نسل دیرینه‌شناسان ژاپنی
دیرینه شناس ژاپنی گفت: فسیل‌های مراغه به ویژه گونه‌های فسیلی اسب سانان و گاوسانان این منطقه ، اصلی‌ترین منبع مطالعاتی سومین نسل دیرینه شناسان ژاپنی است.

پروفسور هیدئو ناکایا(‪ ،(Hideo Nakaya‬روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ‪ ۳۵‬سال پیش یک گروه ژاپنی نمونه‌هایی از فسیل‌های منطقه مراغه را به ژاپن منتقل کرده و این فسیل‌ها هم‌اکنون نیز منبع مطالعاتی دیرینه شناسان این کشور به شمار می‌رود. وی گفت: منطقه فسیلی مراغه به لحاظ تنوع و تعدد فسیل‌ها در سطح جهان بی نظیر بوده و فسیل‌های مهره‌دار آن از قدیمی‌ترین و کمیاب‌ترین نوع فسیل‌ها در جهان به شمار می‌رود.
استاد دانشگاه کاگوشیمای (‪ (Kagoshima‬ژاپن افزود: اطلاعات دیرینه شناسان جهان نیز در ارتباط با فسیل مهره داران محدود بوده و دیرینه شناسان ایران باید از این موقعیت استفاده کنند. ناکایا گفت: دیرینه شناسان ایرانی با توجه به دسترسی که به فسیل مهره- داران منطقه فسیلی مراغه دارند ، می‌توانند با ارتقا سطح علمی خود به صاحب نظران این بخش در سطح جهان تبدیل شوند.
وی افزود: تعداد فسیل‌های مهره‌دار و دیرینه شناسان در ژاپن کم بوده و تنها سه نسل از شروع فعالیت علمی دیرینه‌شناسی در این کشور می‌گذرد.
در زمان حاضر ‪ ۱۱‬محقق و دیرینه شناس خارجی از کشورهای فنلاند، چین، ژاپن و فرانسه در قالب کارگاه آموزشی دیرینه‌شناسی مهره داران مراغه در منطقه فسیلی این شهرستان به تحقیق و پژوهش مشغول هستند. منطقه فسیلی مراغه ‪ ۴۰‬هزار هکتار وسعت داشته که در شرایط فعلی یک هزار و ‪ ۲۶‬هکتار از آن به عنوان نخستین اثر ملی طبیعی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست محافظت می‌شود. تنوع و تعدد گونه‌های مختلف فسیلی ، منطقه مراغه را به عنوان بهشت فسیلی جهان معرفی کرده است.
تاکنون گونه‌های مختلف فسیلی از جمله جوندگان ، اسب سانان ، گاوسانان ، گوشتخواران، فیل‌ها ، زرافه‌ها ، گوزن‌ها ، و پرندگان و غیره از این منطقه کشف شده است.
فسیل‌های کشف شده از این منطقه در سنوات گذشته در موزه‌های فرانسه، اتریش و آمریکا نگهداری می‌شود. شهرستان ‪ ۲۵۰‬هزار نفری مراغه در ‪ ۱۴۷‬کیلومتری جنوب غربی تبریز ، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
منبع: ایرنا