تکامل شگفت انگیز مغز انسان نسبت به سایر جانداران

نورولوژیستهای انگلیسی در تائید تکامل شگفت انگیز مغز انسان نسبت به مغز سایر جانداران کشف کردند که تنها 50 درصد از پروتئینهای سیناپسی مغز انسان در مهره داران و 25 درصد از آنها در ارگانیسمهای تک سلولی حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیقات موسسه " Wellcome Trust Sanger " نشان می دهد تکامل مغز انسان به سوی ساختارهای پیچیده ای پیش رفته است که توانایی بروز رفتارهای بسیار انعطاف پذیری را دارد. این تکامل علاوه براینکه با افزایش تعداد نورونها و اتصالات سیناپسی میان آنها ارتباط دارد به تعداد پروتئینهایی که اتصال سیناپسها را برقرار می کنند نیز بستگی دارد.
این محققان که گزارش یافته های خود را در تازه ترین شماره مجله "نیچر نوروساینس" منتشر کرده اند در این خصوص اظهار داشتند: " بیشتر مطالعات مربوط به تکامل مغز انسان تنها تعداد نورونها را مورد بررسی قرار می داد و تاکنون هیچ تحقیقی به تنوع در ترکیبات مولکولی اتصالات نورونی توجه نکرده بود. ما کشف کردیم که تفاوتهای فاحشی در تعداد پروتئینهای حاضر در اتصالات عصبی میان گونه های مختلف وجود دارد."
نورولوژیستهای انگلیسی در ادامه افزودند: "ما با بررسی 600 پروتئینی که در سیناپسهای پستانداران شناسایی شده اند کشف کردیم که تنها 50 درصد از آنها در سیناپسهای مهره داران و 25 درصد از آنها در ارگانیسمهای تک سلولی بدون مغز حضور دارند. بعضی از این پروتئینها در پیامهای سیناپسی مربوط به حافظه و یادگیری شرکت دارند."
به گفته این دانشمندان، تعداد و پیچیدگی پروتئینهای سیناپسی برای اولین بار در چند میلیارد سال قبل و در جانداران چندسلولی مشاهده شد و موج دوم این پروئینها در مهره داران از حدود 500 میلیون سال قبل وارد شده اند.