بررسی مجدد سیاست سوخت های زیستی اروپا
مسئول محیط زیست اتحادیه اروپا می گوید مشکلات احتمالی ناشی از روند افزایش استفاده از سوخت های زیستی در کشورهای اتحادیه اروپا را به طور کامل در نظر نگرفته است.اتحادیه اروپا در نظر دارد استفاده از سوخت های زیستی در خودروهای کشورهای این اتحادیه را 10 درصد افزایش دهد.
اما مطالعات اخیر نشان داده که استفاده گسترده از سوخت های زیستی به جای سوخت های فسیلی، می تواند به افزایش بهای غذا و نابودی جنگل ها در جهان منجر شود.
سوخت های زیستی اغلب از محصولات کشاورزی به ویژه غلاتی مانند ذرت تأمین می شود. استاورس دیماس، مسئول محیط زیست اتحادیه اروپا، در مصاحبه ای با بی بی سی تعهد کرده پیش از افزایش 10 درصدی سوخت های زیستی از زیان بار نبودن آن ها برای محیط زیست یا امنیت غذایی مردم اطمینان حاصل کند. او گفته است که عدم افزایش 10 درصدی استفاده از سوخت های زیستی بهتر از آسیب وارد کردن به محیط زیست یا صدمه زدن به مردم فقیر است.
تا چند سال پیش بسیاری از شرکت های خودرو سازی که برای کاهش گازهای گل خانه ای ناشی از سوخت های فسیلی تحت فشار هستند، به سوخت های زیستی امید زیادی داشتند. این شرکت ها که برای بهینه سازی ماشین های خود برای مبارزه با پدیده گرمایش زمین تحت فشار هستند، امید داشتند که سوخت های زیستی را جایگزین سوخت های فسیلی مانند بنزین و گازوئیل کنند.
این امر به شرکت های تولید خودرو اجازه می دهد که مجبور به ایجاد تغییرهای اساسی پر هزینه در ساختار ماشین های خود نشوند. به همین خاطر اتحادیه اروپا هم از جایگزینی هر چه بیشتر سوخت های فسیلی با سوخت های زیستی حمایت کرد و در این زمینه اهداف مشخصی تعیین کرد.
اما مطالعات جدید نشان می دهد که سوخت های زیستی هم به کاهش شدید آلودگی هوا و کاهش قابل توجه گازهای گل خانه ای جو زمین منجر نخواهد شد. بر اساس این تحقیقات، سوخت های زیستی می تواند پیامدهایی جدی برای بهای غذا، محیط زیست، بقای جنگل ها و زندگی مردم فقیر داشته باشد.
کارشناسان هشدار داده اند احتمال این که شرکت های تولید کننده این سوخت ها مردم فقیر را در نقاط مختلف جهان از زمین هایشان که برای کاشت غلات مورد نیاز تولید سوخت های زیستی لازم است، بیرون کنند یا این که جنگل های انبوه را برای دستیابی به زمین های کشاورزی از بین ببرند، زیاد است.
مسئول محیط زیست اتحادیه اروپا اذعان کرده که مشکلات ناشی از تولید سوخت های زیستی بسیار است و به همین خاطر اتحادیه اروپا در این زمینه با احتیاط عمل و ملاک های اجتماعی و محیط زیستی خاصی را دنبال خواهد کرد.
به گفته وی، اتحادیه اروپا در این زمینه ضوابط جدیدی را وضع خواهد کرد و با تولید سوخت های زیستی از روغن نخل که موجب نابودی جنگل ها در اندونزی شده است برخورد خواهد کرد. قرار است آکادمی علوم بریتانیا که به Royal Society شهرت دارد، روز دوشنبه (14 ژانویه) گزارش جدیدی درباره سوخت های زیستی منتشر کند.
انتظار می رود که این سازمان در گزارش خود از اتحادیه اروپا بخواهد خط مشی های دقیقی درباره سوخت های زیستی اتخاذ کند تا افزایش استفاده از این سوخت ها به کاهش گازهای گل خانه ای منجر شود.
کنگره آمریکا به تازگی قانونی را به تصویب رسانده که استفاده از سوخت های زیستی ناشی از ذرت و گیاهان چوبی را در این کشور افزایش می دهد. برخی از کارشناسان درباره اثر مثبت سوخت های زیستی بر کاهش گازهای گل خانه ای جو و گرمایش زمین تردید دارند.
منبع: بی بی سی