براساس مطالعات انجام شده زیستگاه گور ایرانی در دشتها، تپه ماهورهای بیابانی و استپی ایران است. با وجود اینکه این زیستگاهها بخش وسیعی از کشور ما را دربرگرفته اما متأسفانه به جز چند نقطه، گور در سایر مناطق منقرض شده است. گورها از گیاهان مرتعی تغذیه میکنند و وابستگی زیادی به آب دارند با این همه این حیوان خود را با سختترین شرایط زیستی وفق میدهد. هوشنگ ضیایی، کارشناس با سابقه محیط زیست، درباره منحصر به فرد بودن گور ایرانی در دنیا میگوید: برخی تحقیقات اخیر حاکی از آن است که گور ایرانی گونهای به نام Equus onager است که نمونه تیپ آن اولین بار در سال 1785 در اطراف قزوین گزارش شده است.
ادامه مطلب ...kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Subphylum: Vertebrata
Class: Mammalia
Subclass: Prototheria ،egg-laying mammals
Order: Monotremata
Family: Tachyglossidae
Genus Tachyglossus ،short-beaked echidna
Genus Zaglossus ،long-beaked echidnas
Genus Megalibgwilia
kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Subphylum: Vertebrata
Class: Mammalia
Subclass: Prototheria ،egg-laying mammals
Order: Monotremata
Family: Ornithorhynchidae
Genus: Ornithorhynchus
Species: Ornithorhynchus anatinus
ادامه مطلب ...
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Subphylum: Vertebrata
Class: Mammalia
Subclass: Prototheria ،egg-laying mammals
Order: Monotremata
مونوترم ها احتمالاً در گذشته در دوران مزوزوئیک از شاخه دیگری از پستانداران مشتق شده اند. آن ها معمولاً در زیر رده دیگری جدا از دیگر پستانداران به نام پروتوتریا (Prototheria) طبقه بندی می شوند. آن ها بسیاری از صفات اجداد خزنده خود را حفظ کرده اند (برای مثال یک کمربند سینه ای پیچیده ، تخم گذاری به جای حمل نوزادان در بدن و . . . ) جمجمه مونوترم در ظاهر تقریباً شبیه به پرندگان است با پوزه ای کشیده و ظاهر خارجی صاف. مونوترم های مدرن در سن بلوغ دندان ندارند؛ شکاف ها یا بندگاه ها (Suture) به سختی دیده می شوند؛ پوزه کشیده، منقار مانند و توسط یک نیام چرم مانند پوشیده شده است، استخوان اشکی وجود ندارد. البته مونوترم ها، چندین خصوصیت مهم پستانداران را نیز حفظ کرده اند مثل داشتن خز، قلب 4 حفره ای، یک استخوان دندانی منفرد، سه استخوان گوش میانی و قابلیت شیر دادن.
بیشتر از 150 سال پیش، نخستین سنگواره انسان نئاندرتال که در گذشتهای نهچندان دور از جبلالطارق تا آسیای میانه زیر گامهای او بود، کشف شد. اما با گذشت این همه سال، میتوان گفت که ما نتوانستیم چیز زیادی درباره این خویشاوندان منقرض شدهمان بفهمیم. اما حدود یک سال و نیم پیش بود که دانشمندی به نام اسونت پابو (S.paabo) که مدیر پروژه تعیین توالی DNA نئاندرتال در بخش انسانشناسی تکاملی انستیتوی ماکس پلانک در لایپزیگ آلمان است، موفق شد یک تکه کوچک از استخوان ران یک مرد نئاندرتال 38 هزار ساله را در یک جعبه بزرگ مملو از استخوانهای ظاهرا به درد نخور در پستوی موزه زاگرب پیدا کند.
ادامه مطلب ...گزارشی که از مجموع 18 مقاله مختلف جمع آوری شده نشان می دهد که انسان نسبت به سایر جانداران به خصوص دوزیستان یک "نوجوان نازپرورده" است که در دوره حیات خود موجب انقراض سریعتر این جانوران شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ایالت سانفراسیسکو و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی با جمع آوری 18 مقاله ای که در خصوص موقعیت اکوسیستمهای مختلف منتشر شده است نشان می دهد که انسان نسبت به سایر جانداران و درمقایسه با دنیا "یک نوجوان نازپرورده" است.
ادامه مطلب ...ورود پساب ها و انواع آلودگی های فیزیکی و شیمیایی از صنایع مجاور سواحل به آب های خلیج فارس، حیات جنگل های حرا را به شدت تهدید می کند. یک مقام مسئول با تاکید بر آلودگی های موجود در سواحل خلیج فارس می گوید: خطر نابودی، جنگل های حرا را در استان هرمزگان تهدید می کند. سواحل جنوبی ایران به عنوان مناطق خشک و آب شور شناخته شده است، اما نکته شگفت انگیز در این منطقه، رویش گیاهی بدون نیاز به آب شیرین است. این گیاه اسطوره ای به افتخار دانشمند شهیرایرانی بوعلی سینا، حرا نام گرفته است.
ادامه مطلب ...
بنای گنبد سلطانیه در شهر سلطانیه در 34 کیلومتری شهر زنجان واقع شده است این بنا به دستور سلطان محمد خدابنده از سال 704 هجری قمری شروع و در مدت 9 سال در تاریخ 713 هجری قمری پایان یافته است . این بنا با 48.5 متر ارتفاع و 25.6 متر دهانه گنبد پس از کلیسای سانتا ماریا در فلورانس ایتالیا و مسجد ایاصوفیا در استانبول ترکیه بنای عظیم تاریخی گنبد دار در جهان و اولین بنای عظیم آجری تاریخی ایران است .
ادامه مطلب ...دانشمندان انگلیسی درباره افزایش چهار درجه ای دمای کره زمین و پیامدهای آن هشدار دادند و از دولت این کشور خواستند برای کاستن از بلایای طبیعی ناشی از افزایش دما و تغییرات آب و هوایی، تدابیر لازم را اتخاذ کند. پروفسور پاپ واتسون رئیس مشاوران علمی دولت انگلیس بار دیگر زنگ خطر را به صدا در آورده و درباره حوادث احتمالی ناشی از افزایش دمای زمین به میزان چهار درجه در سالهای آینده مانند جاری شدن سیل، کمبود آب در قاره آفریقا و برخی مناطق آسیا از جمله خاورمیانه ، تاثیرات آن بر محصولات کشاورزی، انقراض برخی از حیوانات و از بین رفتن سواحل هشدار داده است. وی گفت: فقرا و ملتهای در حال توسعه نخستین قربانیان هرگونه تغییرات آب و هوایی هستند چرا که ممکن است سطح دریاها در این کشورها بالا بیاید و آب در سواحل به شدت پیشروی و مناطق مسکونی را تهدید کند و همچینن امنیت غذایی این کشورها را به ویژه در قاره آفریقا به خطر بیندازد و درآن صورت بیماریها بیشتر و غذا کمتر خواهد شد. واتسون پس از دو سال و نیم تحقیق این هشدار را می دهد. کارشناسان گفته اند، نتایج این تحقیق بر عکس توصیه های گذشته در باره آب و هوا بسیار منفی است. این پروفسور معتقد است، تلاش برای کاهش 60درصدی دی اکسید کربن به علت نبود هماهنگی موثر بین المللی، واقعگرایانه نیست.
پژوهشگران اعلام کردند در اعماق جنگلهای دورافتاده جمهوری کنگو (زئیر) یک بهشت مخفی انسانریختها وجود دارد که 125 هزار گوریل جلگهای غربی در آن زندگی میکنند. این یافته چنانچه تایید شود، جمعیت برآوردشده گوریلهای جهان را دو برابر خواهد کرد. گوریل جلگهای غربی زیرگونهای است که اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) آن را در آستانه انقراض طبقهبندی کرده است. تعداد آنها در سالهای اخیر در نتیجه شکار غیرقانونی برای تهیه گوشت بیشه و انتشار ویروس ابولا به شدت کاهش یافته است. سال گذشته دانشمندان پیشبینی کردند که جمعیت این جانوران تا سال 2011 ممکن است تا 50 هزار افت کند. اکنون با احتساب یافتههای اخیر که از سوی انجمن حفاظت از طبیعت (WCS) منتشر شده است، شاید در آن پیشبینیها باید تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.
ادامه مطلب ...28هکتار از زمینهای پارک ملی تندوره، یکی از قدیمیترین و بزرگترین ذخیره گاههای تنوع زیستی ایران در استان خراسان رضوی با حکم کمیسیون منابع طبیعی شهرستان درگز به مردم واگذار شد. این منطقه شامل 28 هکتار از اراضی دامنه حاشیه تفرجگاه چلمیر از دره قرقول جشنآباد تا حوزه تفرجگاه چرلاق است که بنابر ادعای برخی از اهالی روستاهای اطراف پارک ملی مبنی بر آبا و اجدادی بودن این زمینها به آنها بر گردانده شد تا محیط زیست کشور بار دیگر شاهد تولد واقعه سرخه حصاری دیگر و افزایش تنش میان گارد زحمتکش محیط زیست با مردم محلی باشد.
ادامه مطلب ...محققان "ام آی تی" با استفاده از یک مدل ریاضی نشان دادند که برخی از حشرات می توانند تا عمق 30 متری در زیر آب بدون ایجاد خفگی، نفس خود را حفظ کنند.بسیاری از حشرات می توانند یک لایه هوا را در زیر بدن خود و در یک محفظه ذخیره هوا نگه دارند. به این ترتیب می توانند تا چندین متر زیر آب بدون ایجاد حس خفگی با این کپسول هوا پایین بروند و از این ذخیره هوایی استفاده کنند. تاکنون رکورد پایین رفتن در اعماق آب در این حشرات مشخص نبود اما اکنون گروهی از ریاضیدانان موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام آی تی) موفق شدند با کمک یک مدل ریاضی نشان دهند که برخی از این حشرات می توانند نفس خود را تا عمق 30 متری نگه دارند. این حشرات در پوست قسمت شکمی خود دارای کپسول هوا هستند و قبل از فرو رفتن در آب این مخزن را با لایه ای از هوا پر می کنند.
منبع: آفتاب یزد