مسافر طبیعت

چه ره آورد سفر دارم از این راه دراز؟

مسافر طبیعت

چه ره آورد سفر دارم از این راه دراز؟

نخستین گوزن زرد ایرانی در زیستگاه خود به‌دنیا آمد

نخستین گوزن زرد ایرانی پس از 50 سال دوری، در زیستگاه اصلی خود، در منطقه دز و کرخه به دنیا آمد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان حفاظت محیط زیست کشور و به نقل از روابط عمومی محیط زیست خوزستان، بعد از انتقال موفقیت‌آمیز گوزن زرد ایرانی به زیستگاه اصلی خود که در شهریورماه سال 86 با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی در منطقه کرخه انجام شد، نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در زیستگاه کرخه به دنیا آمد.
گوزن زرد جزو پستانداران کمیاب و نادری است و زیستگاه طبیعی آن در منطقه دز و کرخه در خوزستان بوده که در چند دهه گذشته زیستگاه آن تخریب و جمعیت آن رو به نابودی رفته بود. به همین دلیل از دهه 1330 به‌بعد، چند راس از آن زنده‌گیری و به پناهگاه دشت ناز ساری منتقل شد. پس از مدتی تعداد گوزن زرد در پناهگاه دشت ناز ساری به رقم قابل ملاحظه‌ای رسید و در سایر مناطق کشور نیز نگهداری شد. یکی از مناطق نگهداری و زیستی این حیوان؛ جزیره اشک ارومیه بوده است.
گونه در معرض خطر گوزن زرد ایرانی، پس از 50 سال که از زیستگاه خود خارج شده بود، به زیستگاه اصلی خود بازگشت و این نوید را داد تا در آنجا به زاد و ولد بپردازد. با به‌دنیا آمدن نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی، امید آن می‌رود تا منطقه دز و کرخه شاهد حضور روز‌افزون این‌ گونه جانوری باشد.
منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی_ گردشگری
نظرات 1 + ارسال نظر
ارمین 15 آذر 1387 ساعت 11:32 ب.ظ

سلام به مسولینی که عاشقانه از محیط زیست وطن نشان حفاظت میکنند.و تشکر فراوان از کسانی که از این طبیعت زیبا و کل دادهای طبیعت مراقبت میکنند تشکر فراوان دارم ...خواهشی دارم از مسولین ساری که این نوشته من را خواندند.با تشکر از شما مسول محترم. این انسانهای عاشق طبیعت که عاشقانه به کارشان ادامه میدهند.و با خطراتی که هر لحظه شکارچیان بدون جواز و...بگذریم از شکارچی..این انسانها که امکانات کمی هم دارند.ایا از شما مصئول محترم میتوانیم خواهشی کنیم.که این سیستم کامپیوتری را تمام اداره ها و مراکز دواتی دارند.میشود انتظار این را داشت که اکثر شکار بانان مازندران .مجهز به امکانات بیسیم سیستم خطر موترسیکیلت.و غیره.چند روز پیش دقیقا ده متری جنگل دشت ناز ساری دو تا شکارچی با تفنگهای تک لول و بدون جواز این کبوترهای که از داخل جنگل پرواز میکردند.بیشتر این کبوترها را این دو شکارجی زدند.در صورتی که این پرندگاه غذای پرندگان شکاری این منطقه هستند. با تشکر از دوستان متشکرم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد