مسافر طبیعت

چه ره آورد سفر دارم از این راه دراز؟

مسافر طبیعت

چه ره آورد سفر دارم از این راه دراز؟

اسیدی شدن دریاها دریازیان را نابود می کند

یک دانشمند سرشناس بریتانیایی هشدار داده که مازاد دی اکسید کربن در جو که به دلیل فعالیت های بشر ایجاد شده، آب دریاها را به شدت اسیدی و دریازیان را با خطر نابودی مواجه کرده است.

دکتر کرول ترولی از آزمایشگاه دریازیان پلیموت انگلستان، می گوید درک این که موجودات زنده دریاها چگونه این محیط اسیدی را تاب خواهند آورد، غیرممکن است اما بیم آن می رود که بسیاری از دریازیان منقرض خواهند شد.

ادامه مطلب ...

جنگل آمازون در معرض نابودی

گروهی از دانشمندان بریتانیایی هشدار داده اند که ادامه روند افزایش دمای کره زمین سبب نابودی جنگل آمازون خواهد شد. اهمیت جنگل آمازون در تنوع زیستی گونه های گیاهی و جانوری آن، و همچنین در نقش مهم این جنگل در جذب گاز دی اکسید کربن از هوا و تولید اکسیژن به جای آن است.

ادامه مطلب ...

نابودی جنگل به اسم نجات کشاورزی

در هفته ای که در ایران هفته "منابع طبیعی" نام گرفته است،نمایندگان مجلس طرحی پیشنهاد داده‌اند که در صورت ‏تصویب، واگذاری اراضی ملی و جنگل‌های شمال مجاز شمرده می‌شود. بسیاری از کارشناسان زیست محیطی این اقدام ‏را "حراج جنگل های کشور" خوانده و معتقدند که این نوع واگذاری‌ها جز نابودی منابع طبیعی ایران حاصلی در بر ‏ندارد‎.

ادامه مطلب ...

نشاسته تکامل انسان را تسریع کرد

یک مطالعه تازه ژنتیکی حاکی از آن است که توانایی انسان در هضم مواد غذایی پر از نشاسته مانند سیب زمینی ممکن است موفقیت آن در میان موجودات دیگر زمین را توضیح دهد. به گزارش نشریه «نیچر ژنتیکس» انسان در مقایسه با دیگر پستانداران دارای تعداد بسیار بیشتری از نسخه های یک ژن ضروری برای تجزیه مواد نشاسته یی پرکالری است و به گمان نویسندگان این مقاله از دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز این کالری های اضافه احتمالاً برای تغذیه مغز بزرگ تر انسان جنبه حیاتی داشته است. تا پیش از این دانشمندان فکر می کردند شاید خوردن گوشت علت این وضع بوده است. با این حال دکتر ناتانیل دومینی و همکارانش استدلال می کنند بعید است چنین باشد. وی می گوید:«حتی وقتی به شکارچیان-گردآوران مدرن می نگرید، گوشت کسر نسبتاً کوچکی از غذای آنها را تشکیل می داده است.»
 

ادامه مطلب ...

ماهی های مرجانی شعبده بازان اقیانوسها

دانشمندان استرالیایی گونه ای از ماهی ها را کشف کرده اند که قادر به تغییر رنگ بدن خود هستند و با استفاده از این شیوه شانس حمله ناگهانی و شکار را برای خود افزایش می دهند.
ادامه مطلب ...

کشف رد پای یک و نیم میلیون ساله 'انسان'

قدیمی ترین رد پایی که نشانه های آناتومی پای انسان مدرن در آن آشکار است در کنیا کشف شده است. این ردپای یک میلیون و 500 هزار ساله برخلاف ردپاهای قدیمی تر وجود قوسی برجسته و انگشتان کوتاه و هماهنگ را آشکار می کند.


ادامه مطلب ...

کشف ماهی

  

دانشمندان می گویند ماهی نورانی که اخیرا کشف شده است، گونه ای جدیدی از ماهی است که آن را به خاطر رنگ آمیزی عجیبش "psychedelica" نامیده اند. نشریه علمی 'کوپیا' که در آمریکا منتشر می شود نوشته است این ماهی در آبهای جزیره آمبون در شرق اندونزی توسط غواصان کشف شده است. این ماهی گونه ای جدید از خانواده غورباقه - ماهی است که در کف دریا بالا و پایین می پرد. ظاهر آن حتی نسبت به انواعی که تاکنون کشف شده منحصر به فرد است.

ادامه مطلب ...

تهدید حیات لاک پشت های ایران

تخمگذاری لاک‌پشت‌ها در جزایر جنوبی ایران در حالی شروع شده که به عقیده کارشناسان بومی در قشم، کیش، لاوان و دیگر جزیره‌ها این گونه های جانوری از امنیت کافی برای ادامه حیات برخوردار نیستند.

ادامه مطلب ...

انسانها و پستانداران

هنگامی که انسان در حدود 10000 سال قبل روشهای کشاورزی را توسعه داد، اهلی کردن پستانداران رانیز آغاز نمود. مطمئنا  سگ ها درمیان اولین اهلی شدگان بودند و احتمالا بصورت داوطلبانه به انسان وابسته شدند. سگ ها یکی از گونه های بسیار سازش پذیر و به لحظ ژنتیکی بسیار انعطاف پذیر از گرگ ها اشتقاق یافته اند. گربه های خانگی که احتمالا از نژادی وحشی ازگربه های آفریقایی اشتقاق یافته اند، نسبت به سگ ها از لحاظ ژنتیکی دارای تنوع ژنتیکی کمتر و مطمئنا به میزان کمتری اجتماعی هستند.

ادامه مطلب ...

مهاجرت در جانوران (Migration) ـ قسمت دوم

در دی  ماه وقتی که برف شروع به باریدن بر روی کوه های پارک ملی «گراند تتون» می کند آنتیلوپ شاخ چنگالی مهاجرت خود را به جنوب شروع می کند. نیروی قدرتمندی که این پستاندار و سایر موجودات مشابه را وادار به مهاجرت می کند هنوز به خوبی شناخته نشده است. ولی آنها هر ساله از کوه پایین می آیند و مسیری را در پیش می گیرند که بیش از ۷۰۰۰ سال است توسط این حیوان مورد استفاده قرار می گیرد. آنها قریب به ۵۰۰ کیلومتر پیش رفته و در علفزارهایی زمستان گذرانی می کنند که در آنها باد نه تنها کشنده نیست بلکه برف را از روی علفزار ها کنار زده و زندگی راآسان ترمی سازد.دیرین شناسان با مطالعه باقی مانده هایی از این آنتیلوپ توانسته اند نشان دهند که این پستاندار زیبای پشت سفید بعد از یخبندان اخیر به طور مداومی از این مسیر استفاده کرده است. اگر آنها دیر به سمت جنوب به حرکت درآیند ممکن است در برف سنگین کوهستانی محصور گردیده و تلف شوند. در اردیبهشت ماه این مسیر بار دیگر مورد استفاده قرار گرفته و آنتیلوپ ها به سمت پارک باز می گردند.آنتیلوپ شاخ چنگالی از نظر حفاظت محیط زیست در وضعیت مطلوبی به سر می برد و ایالت وایومینگ صد ها هزار آنتیلوپ شاخ چنگالی دارد، ولی اکنون مدتی است که زیست شناسان نگران آنند که این مسیر دیگر مورد استفاده آنتیلوپ ها قرار نگیرد.


ادامه مطلب ...